Annuska

Hoi ik ben Annuska

Hoi hoi, mijn naam is Annuska Radstaake-Wessels. Ik ben getrouwd en we hebben 2 kinderen; een dochter met asperger en een zoon met adhd en een ernstige allergie voor noten en pinda’s. Het is dus nooit saai bij ons. Ik heb als baan postbezorger, wat ik met veel plezier doe.

We hebben een lange weg afgelegd voordat onze dochter toen ze bijna 10 was dan eindelijk de diagnose kreeg. Peuterpuberteit, kleuterpuberteit, opvoed probleem, van ‘ach ze zit net op school’ tot ‘we willen er wel 10 van haar in de klas’. Geloof me op dat moment wilde je er niet één thuis. Toen eindelijk het balletje ging rollen en we de juiste “poppetjes” op het juiste moment op de juiste plek hadden’, ging het beter. Er kwam ondersteuning thuis, opvang/begeleiding voor na school en logeeropvang bij het Leo Kannerhuis.

Nu is ze bijna 17 en er komt rust in huis. Het kan dus echt. Toen ik er midden in zat, kon ik mensen die dat zeiden maar moeilijk geloven. Ze heeft dit schooljaar de overstap gemaakt naar mbo en ze zit helemaal op haar plek. Wat was achteraf de mavo een geworstel. Voor haar zelf ook heel belangrijk dat ze zich nu gehoord voelt. Alle zorg is bijna afgebouwd. Wat nog over is, is één middag in de week Maashuis. Onze zoon doet het ook super en zit in de 2de van het voortgezet. Wat onze kinderen geholpen heeft, zijn de gezamenlijke gesprekken bij de jeugdpsycholoog om inzicht te krijgen in elkaars beperking. Waar liggen de sterkte kanten van de ander en wanneer laat je elkaar met rust. Groetjes,

signature_Annuska